Veterinærskolen inviterer til åbent hus

Den 11. maj 2023 slår Veterinærskolen dørene op for offentligheden, i forbindelse med fejringen af vores 250-års jubilæum.
 

Jubilæums logo

Fra kl. 11.30-13.30 er alle velkomne til at komme indenfor og møde de mange dygtige medarbejdere og få et indblik i, hvad der bliver arbejdet med og forsket i.

 
Herunder er et udsnit af de arrangementer som I kan opleve:
 
Universitetshospitalet for familiedyr
Kom ind bag kulisserne og se hvordan dyrlæger arbejder på et topmoderne dyrehospital. Få et indblik i de mange undersøgelses- og behandlingsmuligheder, som vi tilbyder de 19.000 familiedyr, som årligt lægger vejen forbi os.
Rundvisningerne er af 30 minutters varighed. Der er begrænset antal billetter (Find billetter her).
 
Universitetshospitalet for store husdyr
Fra patient til forskning: Når hestens flimrende hjerte baner vejen for ny viden til gavn for både mennesker og heste med forkammerflimmer.
 
Sektion for Patobiologi – fra kl. 12-13
Patologerne står klar til at svare på spørgsmål og fremvise SPOT-præparater i sektionssalen.
Det Veterinære Beredskab vil give indblik i arbejdet med overvågning af sygdomme i husdyr og vildtlevende dyr.
 
Sektion for Dyrevelfærd og sygdomsbekæmpelse
Vi byder velkommen i den nye udstilling: Produktionsdyr: et galleri for det muliges kunst. Her kan man møde en række forskere med speciale i produktionsdyr, dyrevelfærd, parasitologi og genetik som vil være talrigt til stede i udstillingen.

Sektion for Parasitologi og Akvatisk Patobiologi
Parasitologerne vil stå klar til at fortælle om orm og andre parasitter, bl.a. spolorm fra forskellige arter, leverikter fra kvæg og får, schistosomer, fransk hjerteorm fra hund og bændelorm.
 
Sektion for Produktion, Ernæring og Sundhed
Behovet for at evaluere den økonomiske, sociale og miljømæssige bæredygtighed af animalsk produktion er et alvorligt og aktuelt spørgsmål. Sektionens forskere vil bidrage med fremvisning og fortælling om metoder til reduktion af metanproduktion gennem in-vitro gas målinger.
 
Arrangementet henvender sig til børn og voksne i alle aldre.