Vild og tæmmet

Hvad er et vildt dyr, når det lever indhegnet i en zoologisk have? Hvad sker der med dyrekroppe, når mennesker tilrettelægger de relationer og landskaber, dyrene kan indgå i? Hvad er den rette føde, de rette omgivelser, den rette behandling?

Disse på én gang enkle og indviklede spørgsmål driver den udstilling, man netop nu og frem til sommer 2021 kan se på Københavns Universitetsbibliotek Frederiksberg. Gå således på opdagelse i glasmontrerne, der behandler temaerne indfangning, omgivelser, foder og sygdomme, og se de materielle levn af vilde dyr i fangenskab. 

Ulveskelet med tandskader

"Denne ulv har været brugt til undervisning på den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole. Flere tænder mangler og særligt hjørnetanden er medtaget. Dette er sandsynligvis fordi, den har levet sit liv i et bur og har bidt i tremmerne – en adfærd man ofte kunne se hos rovdyr, der holdtes indespærret på få kvadratmeter" siger Nathalia Brichet, der sammen med Annika Normann har sat udstillingen op.

Udstillingen består hovedsageligt af præparater indsamlet af Zoo-dyrlæge, Erik Eriksen, som gik bort sidste år. Har man lyst til at se hvad han har samlet ind, kan man besøge udstillingen på Frederiksberg Universitets Bibliotek - du kan se bibliotekets åbningstider og mere om udstillingen hos KUB Frederiksberg.