Brogaardens Trivsels Legat – Københavns Universitet

Veterinærskolen > Nyheder > 2018 > Brogaardens Trivsels L...

14. marts 2018

Brogaardens Trivsels Legat

Uddrag af pressemeddelelse:

22. februar 2018 indstifter Brogaarden Korn‐ og foderstoffer Aps. ” Brogaardens trivsels legat”. Legatet er på kr. 30.000,00 og fordeles ligeligt mellem 3 legatmodtagere, én fra hver af de 3 uddannelseslinjer; forsøgsdyr, zoo og hest. Elever fra Hansensenberg og Vilvorde tekniske skoler kan indstilles som modtagere.

Legatet uddeles foreløbigt årligt i en 3‐årig periode fra 2018 – 2020.

Formål

Det er legatets formål at motivere studerende på de tekniske skolers dyrepasseruddannelser i Kolding (Hansenberg) og Roskilde (Vilvorde) til at gøre en ekstra indsats for at bidrage til at afdække og formidle viden til fremme af sundhed og trivsel hos forsøgsdyr, dyr i zoologiske haver og i hestehold.

Hvem kan indstille, og hvem kan indstilles?

De tekniske skoler (Hansenberg og Vilvorde) kan hver indstille 2 afslutningsopgaver for hver af de 3 uddannelseslinjer; forsøgsdyr, zoo og hest. Skolerne kan indstille elever, som i løsningen af deres afsluttende opgaver har lagt særlig vægt på at afdække og formidle viden om faktorer, der er vigtige for at fremme trivslen hos dyr, f.eks. ved at undersøge forhold omkring miljøberigelse, fodring, management og opstaldning. For at komme i betragtning til legatet, skal opgaven indeholde konkrete og velbegrundede forslag til, hvordan de belyste problemstillinger kan håndteres, og hvordan løsninger kan implementeres i praksis.

Legatets anvendelse

De 3 vindere kan anvende legatet til hel eller delvis dækning af udgifter i forbindelse med deltagelse i relevante faglige konferencer eller arrangementer. Såfremt opgaven vurderes egnet til en Poster præsentation ved en relevant faglig konference, bidrager Brogaarden gerne til etablering af kontakt og produktion af poster. Brogaarden Korn‐ og foderstoffer Aps. forbeholder sig ret til at offentliggøre indsendte bidrag i muligt omfang.

Læs hele pressemeddelelsen om trivsels legatet.