Stjerne i køernes hellige land – Københavns Universitet

Vetschool > Nyheder > 2017 > Stjerne i køernes hell...

28. juni 2017

Stjerne i køernes hellige land

Herunder gengives indledningen af ministerens tale:

"Tak for indbydelsen.

Det er en fornøjelse at være her. For I kan noget særligt her i salen. Det gik op for mig, da jeg for godt et halvt år siden var i Indien for at tale om forskning og uddannelse.

På et tidspunkt under mit besøg skulle jeg mødes med en indisk delstatsguvernør. Jeg havde planlagt at tale om uddannelse og kompetencer. Men det var den ellers flinke delstatsguvernør ikke interesseret i. I stedet gik han direkte til makronerne:

”Jeg hører, hr. Minister,” sagde han, ”at danske køer giver 30 kilo mælk om dagen. 30 kilo! Vores køer giver kun 13 kilo. Hvad gør I?”

Tænk engang. I Indien af alle steder. De hellige køers land.

Jeg kom til at tænke på historien, inden jeg skulle herover. For den viser, hvor dygtige I er til at producere effektivt og i høj kvalitet.

Så dygtige at danske køer er et varmt emne i Indiens centraladministration.

Og det er ikke bare danske køer, der får verden til at spærre øjnene op. ’Made in Denmark’ er blevet en garant for kvalitet rigtig mange steder på kloden".

Læs hele talen her