Den veterinære dimissionsfest er tilbage – Københavns Universitet

Vetschool > Nyheder > 2017 > Den veterinære dimissi...

03. april 2017

Den veterinære dimissionsfest er tilbage

Tekst og billede fra SUNDs kommunikationsafdeling:

Den 24. marts lagde Festsalen på Vor Frue Plads rammer til en flot dimission for nyuddannede dyrlæger af årgang 2017. Den festlige ceremoni med taler, sang og diplomuddeling har ikke været afholdt på veterinærmedicin i årtier, men nu er den tilbage.

”Der blev fest i Smørumovre, der blev henlagt røde løv´re, dengang Maren sit indtog fejred”, lyder det i veterinærmedicinernes slagsang, ”Koen Maren”, som bygger på en sand historie om en ko, der fik træben på veterinærklinikken. Slagsangen fik alle forårets dyrlægedimittender anledning til at synge med på, da de i fredags blev fejret – ikke for at have fået træben, men for at have gennemført deres uddannelse i veterinærmedicin.

Både dekan Ulla Wewer, studieleder Peter Holm og skoleleder Hans Henrik Dietz holdt tale for de nyudklækkede dyrlæger, som var mødt talstærkt op.

Svend Erik Ramskov Garbus er en af de tidligere studerende, der havde glædet sig længe:
”Vi har savnet, at der var en samlende ceremoni med lidt pomp og pragt. Det er stort at blive færdig som dyrlæge, og det har været en mærkesag for os at få en markering. Nu er det blevet, lige som vi håbede”, siger Svend Erik, der blev færdig som dyrlæge i foråret 2016, og som studenterpolitisk aktiv i bl.a. Veterinærmedicinsk Forening og studienævn har arbejdet for at få en dimissionsfest. Han tilhører den sidste årgang, der ikke havde dimissionsfest, men var inviteret med til festen for årgang 2017: ”Det var stort for mig at opleve, at det var lykkedes at få en dimissionsfest og se alle være så glade. Mange var overraskede over, at det var et så festligt arrangement med flotte taler og reception og det hele!”

Også dekan Ulla Wewer, som stod for at overrække årgang 2017 deres eksamensbeviser, var begejstret: ”Vi nød alle dagen. Det glæder mig virkelig, at vi har fået genskabt den værdiskabende tradition, som vi vil holde fast i på SUND fra nu af.”

Skoleleder for Vetschool Hans Henrik Dietz roser de studerende, som har arbejdet for indførelsen af den veterinære dimissionsfest:

”Det er et rigtig godt initiativ fra de studerendes side. Det er godt, at SUND og universitetet markerer den vigtige overgang, det er at gå fra at være studerende til at skulle ud og bruge sine færdigheder.”

Læs hele Hans Henrik Dietz tale.