Saly's hest uddelt til Professor Poul Hyttel – Københavns Universitet

Vetschool > Nyheder > 2015 > Saly's hest 2015

02. juni 2015

Saly's hest uddelt til Professor Poul Hyttel

Da klokken blev 14:30 kunne Vetschool direktør Birgit Nørrung afsløre hvem, der havde fået flest stemmer blandt de studerende og dermed skulle modtage Saly's hest.

I år gik prisen som årets underviser til Professor Poul Hyttel fra Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab, Anatomi, Biokemi og Systembiologi.

I begrundelsen fremførte Birgit følgende:

"Blandt 16 indstillede kandidater var det Professor Poul Hyttel som løb af med sejren og blev kåret som årets underviser og modtog Saly’s hest og en check på 25.000 kr. De studerende roser bl.a.  Poul Hyttel for  at være utrolig pædagogisk og for inddragelse af mange forskellige virkemidler i undervisningen hvilket, som de siger,  gør det til tider meget abstrakte fag, anatomi, mere overskueligt. Én af de studerende udtrykker sig således: ”Det er en ære at få lov at lære fra hans mangfoldige viden.” - Stort tillykke til Poul Hyttel med titlen – og også tillykke til alle indstillede."

Prisen uddeles af VMF, der står for VeterinærMedicinsk Forening og er studenterforeningen for veterinærstuderende på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

Salys Hest er en skulptur skabt af Elna Christiansen og er en mindre kopi af den originale hest, der står foran Amalienborg. Skulptøren af den originale hest hed Jacques Saly, og prisen kaldes derfor ”Salys Hest”.

Prisen ledsages af et dørskilt, hvorpå prismodtagerens navn er indgraveret samt en pengepræmie på kr. 25.000,-.

Stort tillykke til Poul

Læs Fundats for Salys hest.