Velkommen til nye studerende – Københavns Universitet

Vetschool > Nyheder > 2015 > Nye studerende

24. august 2015

Velkommen til nye studerende

Det var med høj sol i ryggen og under en skyfri himmel, at institutleder Birgit Nørrung i dag bød omkring 180 nye studerende velkomne på deres nye studie. De historiske rammer, det dejlige vejr og en flok glade studerende var alle med til at skabe en god stemning, da institutlederen trådte frem og gav input til, hvordan livet som studerende kan være.

”Der er altid mange ansøgere til dyrlægestudiet og I, som nu er kommet ind er ikke heldige. I er dygtige og målrettede. I har kæmpet enten i gymnasiet, hvor I har fået tårnhøje karakterer, eller ved at supplere jeres eksamensbevis med praktisk erfaring indenfor dyrlægefaget. Godt gået og tillykke med optagelsen på Veterinærstudiet”, sagde Birgit Nørring i sin velkomsttale og fortsatte: ”For mange af jer er en barndomsdrøm gået i opfyldelse. Men dyrlægeuddannelsen er også meget mere end uddannelse i at finde ud af, hvad dyr fejler, og hvordan vi behandler dem. Dyrlægeuddannelsen drejer sig også om fødevaresikkerhed, biomedicin, forsøgsdyr til udvikling af lægemidler til såvel dyr som mennesker og meget mere og det er alt sammen super spændende. Veterinæruddannelsen giver kompetencer og muligheder indenfor mange forskellige arbejdsområder, og det er en styrke”.

Men én ting er det faglige, noget andet er det sociale sammenhold, som er en uundværlig del af studielivet. Birgit Nørrung kom ind på, op til 40 pct. af de studerende føler sig ensomme, og at det faglige pres kan være svært, hvis man føler sig alene. I har brug for hinanden, lød et af de vigtige budskaber. Husk, at studieliv ved siden af bøger, undervisning og flere timer foran skrivebordet også er fester, fredagsbar og hyggehverdagscafe med sine studiekammerater.

”Her er en god balance mellem historiske haver, en god cafe, store auditorier. Jeg synes, I har valgt helt rigtigt, når man ser på omgivelserne. Nu skal I være med til at fylde rammerne ud sammen, og jeg håber I står sammen. Rigtigt hjerteligt velkommen!”, sluttede Birgit Nørrung sin velkomsttale af.